Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Η Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση ανακατασκευής γηπέδων Αθήνας

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 11:17:00
Η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στην έννοια του αθλητισμού στην πόλη χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι και κυρίως η νεολαία της πόλης της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου για την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ο Κεντρικός Τομέας αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακατασκευής δύο γηπέδων 5x5 στην Αθήνα. Το πρώτο γήπεδο βρίσκεται στο πάρκο «Β. Αυλωνίτης» πρώην εργοστασίου «Θερμίδα», στην 5ο Κοινότητα με προϋπολογισμό 82.684,37 €, ενώ το δεύτερο στο πάρκο Χελντράιχ της 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με προϋπολογισμό 78.373,35 €.

Οι εργασίες που προβλέπονται στα έργα είναι η:

• αντικατάσταση χλοοτάπητα,

• αντικατάσταση των «εστιών» ποδοσφαίρου

• αντικατάσταση συρματοπλέγματος

• αντικατάσταση διχτυών οροφής και περιμετρικών,

• προσθήκη συρματόσχοινων για τη συγκράτηση των παραπάνω διχτυών,

• βαφές ιστών φωτισμού, περιμετρικών τοιχίων και σωλήνων περίφραξης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου με την εισήγηση της για την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μεταξύ άλλων σημείωσε « Η σημερινή μας εισήγηση δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής κυρίως παιδιά να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν καθημερινά. Και στις δύο αυτές γειτονιές της Αθήνας δόθηκαν αγώνες από τους κατοίκους για την ύπαρξη αυτών των αθλητικών χώρων. Δεκάδες αθλητικά σωματεία της περιοχών χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των γηπέδων με προγράμματα αθλητισμού για τις ακαδημίες τους. Με την ανακαίνιση των υφιστάμενων γηπέδων, που έχουν υποστεί επικίνδυνες φθορές για την ασφάλεια των χρηστών του, βελτιώνεται η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών αθλητισμού σε δημότες, σχολεία, συλλόγους, κλπ.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Η Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση ανακατασκευής γηπέδων Αθήνας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: