Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

«Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο» - Στην τελική ευθεία για τη βιβλιοπαρουσίαση, επιλέχθηκε και ο στόχος της στον τομέα της αλληλεγγύης

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 10:15:00
Στην τελική ευθεία για τη βιβλιοπαρουσίαση, επιλέχθηκε και ο στόχος της στον τομέα της αλληλεγγύης. Εκτός του βασικού στόχου που είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης και τα χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα. Το ποσοστό του συγγραφέα από τις όποιες πωλήσεις βιβλίων προκύψουν, θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά φαρμακευτικού υλικού που θα προσφερθεί στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στις 4 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Περάματος.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Περάματος Αττικής, ο Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και οι εκδόσεις ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο» Κυριακή 04 Μαρτίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Περάματος (Λεωφ. Δημοκρατίας 28, Πέραμα).

Το βιβλίο παρουσιάζει: η Φιλόλογος- Ιστορικός κ. Αλεξάνδρα Παϊπέτη,

επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνεντεύξεις, μαρτυρίες και στοιχεία για τους Έλληνες πρόσφυγες στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που διασχίζοντας το Αιγαίο, περιπλανήθηκαν στην Τουρκία, τη Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, κλπ. Οι ίδιοι μιλούν για τις συνθήκες ζωής τους κατά την Κατοχή που τους έσπρωξαν σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα, τις συνθήκες διαφυγής, την υποδοχή τους σε άλλες χώρες, την οργάνωση της ζωής τους και τέλος την κοπιαστική διαδικασία επιστροφής.

Προλογίζουν οι:

κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος, ο κ. Βασίλης Μαμματάς, Πρόεδρος Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος

και ο συγγραφέας Νάσος Μπράτσος.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος

Θα ακολουθήσει συζήτηση και κέρασμα με ικαριακόν οίνο.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

«Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο» - Στην τελική ευθεία για τη βιβλιοπαρουσίαση, επιλέχθηκε και ο στόχος της στον τομέα της αλληλεγγύης

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: