Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Η Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας, στο Γαλάτσι

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 15:21:42
Στα εγκαίνια για τον εορτασμό ενός χρόνου λειτουργίας της δομής του Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Γαλατσίου, έδωσε το παρών, σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στρατηγική επιλογή η χρηματοδότηση 55 Κέντρων Κοινότητας

στην Αττική, με 13,3 εκατομμύρια ευρώ

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου. Έναν θεσμό κρίσιμης κοινωνικής αποστολής. Ένα έργο που διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθούμε», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής, προσθέτοντας: «Το βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή μέσα από την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και των αποκλεισμών. Για τον σκοπό αυτό έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή να χρηματοδοτήσουμε από το ΠΕΠ Αττικής με 13,3 εκατομμύρια 55 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Αττική, μεταξύ τους και αυτό στο Γαλάτσι» συνέχισε η ίδια.

«Δίνουμε έμφαση στη στήριξη των προνοιακών δομών»

«Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το έργο της Περιφέρειας. Με έμφαση στη στήριξη των προνοιακών δομών. Με συνέργειες και με δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στην πατρίδα μας, όταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι συμπολίτες μας με αναπηρία ήσαν αόρατοι. Όταν με πρόφαση τα μνημόνια, οι τότε κυβερνήσεις περιόρισαν τα δικαιώματα των πιο αδύναμων – είτε παιδιών είτε ηλικιωμένων. Πλέον εμείς παρεμβαίνουμε όχι αποσπασματικά αλλά στο σύνολο των διοικητικών μας ορίων, χρηματοδοτώντας τις προνοιακές δομές που χρειάζεται ο τόπος μας. Και έτσι συνεχίζουμε».

Την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Δρόσης και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντεταλμένη για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Η Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας, στο Γαλάτσι

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: