Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας: H Λαϊκή Συσπείρωση στην ορκωμοσία της 28/8/2019

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 17:17:00
Στην ορκωμοσία που έγινε την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2019 στο ΠΠΙΕΔ, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ” έδωσαν τον παρακάτω πολιτικό όρκο:

“δηλώνουμε με βάση την τιμή και την συνείδηση μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.”

Μετά την υπογραφή του σχετικού πρακτικού και την ομιλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου, ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε σύντομη παρέμβαση στην οποία ανέφερε:

“Ο πολιτικός όρκος που έδωσαν οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο, είναι μια ουσιαστική δέσμευση που αντιστοιχεί στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολουμένων, των λαϊκών οικογενειών που αφού πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης, καλούνται σήμερα σε νέες θυσίες για να ανακάμψει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, η οποία κλιμακώνει την επίθεση αξιοποιώντας την πλούσια αντιλαϊκή κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, με ένταση της εκμετάλλευσης, νέα προνόμια για τους επιχειρηματίες και νέα βάρη στις πλάτες του λαού, επιστρατεύοντας και τις εκκλήσεις για συναίνεση αλλά και τον αυταρχισμό.

Αυτούς τους αντιλαϊκούς στόχους υπηρετούν οι αλλαγές στην τοπική διοίκηση, τόσο αυτές που εισήγαγε ο Κλεισθένης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα καλοκαιρινά νομοθετήματα της ΝΔ. Σε αυτή την πολιτική είναι ταγμένες οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, όλων των αστικών δυνάμεων. Σε αυτή την πολιτική θα κινηθεί και η νέα Δημοτική Αρχή που βασίζεται σε στελέχη από το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ δοκιμασμένα στην στήριξη αντιλαϊκών επιλογών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Νίκος Σερετάκης, Δανάη Γκούμα, Γιάννης Ζαχαριάδης, και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας Λήδα Γκούμα και Νέας Χαλκηδόνας Γιώτα Ζώτου θα είμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται, που σηκώνει κεφάλι, που δε συμβιβάζεται με την “κανονικότητα” της μισοζωής που του επιφυλάσσουν η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του.

Τα προβλήματα άλλωστε δεν περιμένουν. Διεκδικούμε άμεσα

ουσιαστικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων.

υλικές υποδομές και προσωπικό την δίχρονη προσχολική αγωγή ώστε να πάψει το χάλι που έχει διαμορφωθεί με συνευθύνη κυβερνήσεων – δημοτικών αρχών

κανένα παιδί έξω από δημόσιους δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που στηρίζουν κρίσιμους τομείς για τις λαϊκές οικογένειες στους ΟΤΑ, την υγεία, την παιδεία.”

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας: H Λαϊκή Συσπείρωση στην ορκωμοσία της 28/8/2019

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: