Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση «Δύναμης Πολιτών» Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Αήθης επίθεση σε μέλος της παράταξής μας

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 20:05:00
Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση που δέχτηκε το μέλος της παράταξής μας και εξέχουσα προσωπικότητα του πολιτισμού Κλεοπάτρα Δίγκα, με εμπλοκή του ονόματός της σε δημοσίευμα που αφήνει υπονοούμενα για την πολιτιστική δραστηριότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οφείλει να γνωρίζει ο εκδότης της Fxnews τη διαδρομή και το ήθος των ανθρώπων της παράταξής μας καθώς και την προσφορά τους στον πολιτισμό της πόλης μας. Κατανοούμε τις «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Βέττος για να υπερασπιστεί τη σημερινή δημοτική αρχή, όλα όμως τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Και ο συγκεκριμένος εκδότης έχει ξεπεράσει αυτό το όριο προ πολλού.

Σημείωση:

Επισυνάπτουμε την απάντηση της κ. Δίγκα στο εν λόγω δημοσίευμα, την οποία η συγκεκριμένη εφημερίδα, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας δεν έχει δημοσιεύσει.

Προς την εφημερίδα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ fx-news,

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε ανάρτηση της εφημερίδας σας στο f/b και στο site σας, είδα την αφίσα της παρουσίασης του βιβλίου μου στο ΠΠΙΕΔ, που είχε την φωτογραφία μου και το εξώφυλλο του βιβλίου μου (αφίσα που έγινε με έξοδα του εκδότη, «εκδόσεις Γαβριηλίδης» όπως και οι προσκλήσεις, ως είθισται στις παρουσιάσεις). Δίπλα, άλλη φωτογραφία, της λίστας των υπ. συμβούλων της Δύναμης Πολιτών με μαρκαρισμένο το ονοματεπώνυμό μου κίτρινο. Αργότερα την τροποποιήσατε αφήνοντας μόνο το μικρό μου όνομα -και στο πρόσωπό μου μπήκε πλέγμα- αν και φαίνεται ολόκληρο το όνομά μου στον τίτλο του βιβλίου όπως και ο τίτλος του που σβήσατε στην αφίσα. Προφανώς φοβηθήκατε νομικές συνέπειες. Σας πληροφορώ πως δεν είμαι δικομανής.

Πάντως σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας στην ανάρτησή σας στο f/b, αν και έγιναν και άλλες παρουσιάσεις εξ ίσου λαμπρές:

«Η ‘’λαμπρότερη’’ παρουσίαση βιβλίου από τον τέως ήταν συγγραφέως που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος».

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Το βιβλίο μου όταν παρουσιάστηκε στο Δήμο μας, είχε ήδη κάνει την καριέρα του στην Αθήνα στους δέκα μήνες της κυκλοφορίας του. (Αφιέρωμα ¼ σελίδας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής από την Κατερίνα Σχινά, στην ΕΦ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ από την Μαρία Στασινοπούλου και ολοσέλιδο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής από τον Αλέξη Ζήρα –και οι τρεις έγκριτοι βιβλιοκριτικοί- οι ημερομηνίες στη διάθεσή σας. Επίσης διαβάστηκε στην Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων).

Οι κυρίες Κατερίνα Σχινά, Νένα Μεντή που το παρουσίασαν και η Ρέα Γαλανάκη που το σχολίασε από κάτω, από το κοινό, ήταν προσωπικές μου φίλες και για την «λαμπρότητα» της βραδιάς μάλλον δεν πρέπει να ψέξουμε τον «τέως».

Οι λόγοι που θέλησα να παρουσιάσω το βιβλίο μου και στον Δήμο μας, στο ΠΠΙΕΔ, ήταν δύο.

-Πρώτον γιατί πραγματεύεται την ζωή μιας Μικρασιατικής οικογένειας προσφύγων, των γονιών μου, ξεκινώντας από τη ζωή τους στη Σμύρνη, θέμα που συνάδει απευθείας με τον στόχο έρευνας του ΠΠΙΕΔ.

- Δεύτερο και κυριότερο, γιατί θέλησα να τιμήσω τον Δήμο που κατοικώ από τα δώδεκα χρόνια μου. Το αντίθετο θα συνιστούσε περιφρόνηση για το σπίτι μου, που είναι οι συμπολίτες μου.

Όσο για το αν συνέβη να περιληφθώ αργότερα στους υποψήφιους της Δύναμης Πολιτών, τέτοιες ήταν οι επιλογές του Άρη Βασιλόπουλου. Μπορείτε να τον κρίνετε. Ελπίζω και ο καινούργιος Δήμαρχος, να πλαισιωθεί κι αυτός (όπως κάθε Δήμαρχος οφείλει εξάλλου) από συμπολίτες μας που μπορούν να προσφέρουν στον πραγματικό πολιτισμό της πόλης. Παρακαλώ να δημοσιευτεί ολόκληρη η επιστολή –απάντηση στην δημοσίευσή σας, τόσο στο site σας όσο και στο f/m.

Με τιμή

Κλεοπάτρα Δίγκα

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση «Δύναμης Πολιτών» Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Αήθης επίθεση σε μέλος της παράταξής μας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: