Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Aπάντηση Κουρουμπλή στις επικρίσεις για τις δηλώσεις για τους πρόσφυγες του 1922

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 15:33:56
«Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε αλλά να μη διαβάζουμε, κυρίως να μη διαβάζουμε ιστορία. Το 1922 ψηφίστηκε ο νόμος 2870 με τον οποίο απαγόρευαν την είσοδο στην Ελλάδα των Μικρασιατών, εφόσον δεν θα είχαν διαβατήρια»: Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του «και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα» μετά το σάλο που προκάλεσε, έδωσε στον realfm 97,8 ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής - Τι ανέφερε ακόμα σε δελτίο Τύπου

Μιλώντας στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε αλλά να μη διαβάζουμε, κυρίως να μη διαβάζουμε ιστορία. Το 1922 ψηφίστηκε ο νόμος 2870 με τον οποίο απαγόρευαν την είσοδο στην Ελλάδα των Μικρασιατών, εφόσον δεν θα είχαν διαβατήρια. Υπάρχει εντολή στον τότε Αρμοστή όχι μόνο δεν θα φύγουν πολίτες από εκεί προς την Ελλάδα αλλά ούτε και οι πλούσιοι που μπορούσαν να φύγουν με δικά τους μέσα, δεν θα πατήσει κανείς στην Ελλάδα. Πως τους θεωρούσαν; Πως τους κατέγραφε, πως τους χαρακτήριζε ο αείμνηστος Άγγελος Βλάχος τους Έλληνες πρόσφυγες; »

«Είπα ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει χώρους στα πέντε νησιά, να επιτάξει χώρους σε όλους τους δήμους της χώρας. Να μοιραστούμε όλοι μαζί το πρόβλημα. Αν δεν το κάνει αυτό, δείχνει ότι θέλει να περιορίσει το πρόβλημα εκεί για να μην έχει κόστος αλλού, αυτό είναι μικροπολιτική», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «είναι πατριωτικό καθήκον να καθίσουν όλοι κάτω και να διαμηνύσουμε στην Ευρώπη ότι κύριοι εμείς δεν αντέχουμε άλλον, δεν αντέχει η χώρα. Θα πρέπει το ζήτημα του ασύλου να μετακομίσει στην Τουρκία. Εκεί να γίνεται η κρίση και μετά να μοιραστεί το πρόβλημα σε όλους τους Ευρωπαίους».

«Επειδή στα θέματα αυτά, την πατρίδα την βάζω πάνω από το κεφάλι μου, μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε λάθη. Και η ΝΔ είχε αυταπάτες, ότι θα το αντιμετωπίσει. Τώρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Η κυβέρνηση κάνει μικροπολιτική με το προσφυγικό στα νησιά

Την Πέμπτη, με δελτίο Τύπου, ο Παν. Κουρουμπλής απάντησε αναλυτικότερα για το θέμα:

Με αφορμή τον σάλο που εσκεμμένα προκάλεσαν συγκεκριμένα, ανιστόρητα ΜΜΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις μου στην εκπομπή WESTERN του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel, θέλω να τονίσω τα εξής:

Υποστήριξα ότι :

1. Από τη στιγμή που αποφάσισε η κυβέρνηση να επιτάξει χώρους σε πέντε νησιά έπρεπε να επιτάξει χώρους σε όλους τους δήμους της χώρας. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διευθέτηση του ζητήματος και όχι μόνον οι νησιωτικές κοινωνίες. Η κυβέρνηση το περιορίζει στα νησιά για ευνόητους μικροκομματικούς λόγους.

2. ‘Έκανα την παρομοίωση με τους Έλληνες της Μικράς Ασίας για να δείξω ότι και τους Έλληνες εκείνης της εποχής, που ήταν παππούδες μας και μανάδες μας, οι κρατικοί μηχανισμοί τους αντιμετώπισαν με τον ίδιο ρατσιστικό τρόπο, ο οποίος συνεχίστηκε για πολλά χρόνια και στις τοπικές κοινωνίες .

3. Σε ότι αφορά στο Μικρασιατικό, παραπέμπω όλους στο νόμο 2870/1922, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 1922 και με τον οποίον ζητούσαν, αυστηρά, να έχει νόμιμο διαβατήριο ένας Έλληνας της Μικράς Ασίας, για να μπει στην Ελλάδα. (Άρθρο 1).

4. Παραπέμπω στην εντολή του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Πρωτοπαπαδάκη να μην επιτραπεί η έξοδος κανενός Έλληνα από τη Μικρά Ασία προς την Ελλάδα, μετά από πρόταση του Αρμοστή Στεργιάδη.

5. Είναι γνωστό ότι τότε οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και σχεδόν μέχρι τη Δικτατορία αποκαλούνταν Τουρκόσποροι και Μετανάστες. Και χωρίς διαβατήριο τι μετανάστες ήταν;

6. Προτείνω: Η κυβέρνηση να συζητήσει με όλη την αντιπολίτευση για το θέμα. Είναι υπόθεση πατριωτικού καθήκοντος . Από κοινού να διαμηνύσουν στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της και με το παραπάνω και ότι δε μπορεί ο Ελληνικός Λαός μόνος του να σηκώσει άλλο το βάρος αυτού του παγκόσμιου προβλήματος. Ή μεταφέρει η Ευρώπη το ζήτημα της διαδικασίας του ασύλου στην Τουρκία, και τότε η Ελλάδα θα πράξει αυτά που της αναλογούν, ή, όπως οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορα, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη.

7. Για την ιστορική τεκμηρίωση των λεχθέντων παραθέτω τους παρακάτω συνδέσμους:

Α. https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-apayoreese-exodoe-ton-ellenikon-plethesmon-apo-te-mikra-asia_gr_5bb610d4e4b0876eda9be03d?ncid=other_facebook_eucluwzme5k&utm_campaign=share_facebook&fbclid=IwAR3Bud3y_CYiiB_iY-QPdR2WQZjmwTh631oAeMzdGN5WvfRUAtPAlFp0OTw

Β. https://www.facebook.com/agtzidis.vlassis

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Aπάντηση Κουρουμπλή στις επικρίσεις για τις δηλώσεις για τους πρόσφυγες του 1922

Δημοσιεύθηκε από Ανώνυμος στις 17/02/2020 και ώρα 07:23:20

Δεν φταίς εσύ... Οι "αντι-μνημονιακοί" Ελληναράδες που σε ψήφιζαν φταίνε...Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: