Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοινώσεις Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοιο (Πέμπτη 26 Μαρτίου)

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:30:00
Είδη ατομικής προστασίας στην Τροχαία Αττικής προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής

.

Ικανή ποσότητα μασκών και περίπου 200 συσκευασίες αντισηπτικών παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τροχαία Αττικής.

Το υλικό το οποίο προορίζεται για την ενίσχυση της προστασίας των στελεχών της τροχαίας παρέλαβε ο υποδιοικητής της Τροχαίας Αθηνών Χρήστος Πελώνης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που αυτές τις δύσκολες ώρες επιτελούν σημαντικό έργο και ιδιαίτερα στην προσπάθεια ελέγχου της κυκλοφορίας των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους και θα συμβάλει όσο μπορεί στην προστασία τους».

.

.

.

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με Εντεταλμένους και Περιφερειακού Συμβούλους

.

Με στόχο τη συνεχή συνεργασία και το συντονισμό δράσεων για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των πολιτών στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με Εντεταλμένους και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως μέχρι τώρα η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο προστασίας των πολιτών καθώς και των στελεχών των Δήμων και των νοσοκομείων. Στη συνέχεια ζήτησε να επικοινωνήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις δράσεις της Περιφέρειας με στόχο τη διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών στις δύσκολες αυτές ώρες.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην έγκαιρη κινητοποίηση της Περιφέρειας για τη υλοποίηση δράσεων όπως η δημιουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1110, την εθελοντική αιμοδοσία, τους ελέγχους στην αγορά και στις λαϊκές αγορές, την ανάπτυξη πλατφόρμας για τη δωρεάν παροχή προσφορών και υπηρεσιών σε μαθητές και ευπαθείς ομάδες, τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για την απευθείας οπτική επικοινωνία με γιατρούς, την απαγόρευση επισκεπτηρίου σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, τη λήψη προληπτικών μέτρων (κλείσιμο, παιδικών χαρών, ΚΑΠΗ) κ.α.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισήμανε:

«Πρέπει να είμαστε σε μία συνεχή επαγρύπνηση και να λειτουργούμε με συνοχή, προκειμένου να μην αισθάνεται κανείς πολίτης μόνος του. Με σχέδιο, συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση, συνεχίζουμε ως Περιφέρεια Αττικής να είμαστε δίπλα στους πολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σας καλώ όλους να είστε σε επαγρύπνηση, να καταθέτετε τις σκέψεις σας και να βοηθάτε στην υλοποίηση των δράσεων της Περιφέρειας».

Από την πλευρά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην παρακολούθηση και υλοποίηση τεχνικών έργων, στη σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, στην ανάγκη τα στελέχη των σούπερ μάρκετ και φαρμακείων να αλλάζουν τακτικά τα γάντια, στην προστασία των αδέσποτων ζώων, στο συντονισμό δράσεων, κ.α.

Στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την πλατφόρμα e:Presence (https://epresence.gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλος, καθώς και οι Εντεταλμένοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Ε. Αβραμοπούλου, Δ. Αγγελάκη, Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Αδαμοπούλου, Κ. Αδαμοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, Μ. Βάρσου, Γ. Βλάχου, Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργόπουλος, Φ. Δαλιάνη, Θ. Κατσιγιάννης, Γ. Κεχρής, Ε. Κοσμίδη, Π. Λεονάρδου, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ν. Παπαγεωργίου, Ν. Παπαδάκης.

.

.

.

Ξεπέρασαν τις 21.607 οι κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής για ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό και καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας

.

Μεγάλη συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ να θέσουν σε λειτουργία το τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110.

Από την πρώτη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα το απόγευμα οι ενδιαφερόμενοι που έχουν απευθυνθεί σε αυτό ξεπερνούν τους 21.607.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά, ένας στους δύο πολίτες (48%) απευθύνεται στον τετραψήφιο αριθμό 1110 προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για ιατρικά θέματα. Επιπλέον ένα 7% ζητά οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, ενώ το 41% απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο για θέματα κοινωνικής παρέμβασης. Τέλος 3,8% καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Όπως φαίνεται από τη στατιστική ανάλυση του προφίλ των πολιτών οι 6 στις δέκα είναι γυναίκες (59%) και οι 4 στους δέκα, άνδρες (41%). Σε επίπεδο γεωγραφικής ανάπτυξης οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από την Αττική 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και δημιουργούμε ασπίδα προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Το 1110 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν ανά περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των φαινομένων αισχροκέρδειας. Παράλληλα, διαπιστώνουμε την ανάγκη των πολιτών να επικοινωνήσουν με ιατρούς και να τους δοθούν κατευθύνσεις για ζητήματα που αφορούν στην προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του. Για το λόγο αυτό παράλληλα καταγράφουμε τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων που χρειάζονται άμεση φροντίδα και υποστήριξη. Ενωμένοι δίνουμε την εθνική μάχη».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοινώσεις Περιφέρειας Αττικής για τον κορωνοιο (Πέμπτη 26 Μαρτίου)

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: