Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση «Πειραιάς για όλους»: Άστεγοι ΟΛΠ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:47:14
Τις τελευταίες δύο μέρες κατορθώσαμε κάτι σημαντικό. Οι εκδιωχθέντες «αόρατοι» άστεγοι του λιμανιού έγιναν ορατοί. Τους επετράπει να βρίσκονται εκεί και να μην περιφέρονται εκτεθειμένοι στην πόλη, να έχουν ένα υποτυπώδες συσσίτιο και να μην αναζητούν τρόφιμα στους κάδους.

Για να πετύχει αυτό χρειάστηκε να κατέβουν εθελοντές στο λιμάνι, να κινητοποιηθούν πολίτες και να ετοιμάσουν γεύματα, να υπάρξει σειρά παρεμβάσεών μας στην αστυνομία και στο λιμενικό, ώστε και εκείνοι να κατανοήσουν ότι μέσα σε αυτό το κακό, και οι άστεγοι είναι άνθρωποι που χρήζουν προστασίας. Η λύση που βρέθηκε είναι προσωρινή. Η οριστική λύση είναι μία και μοναδική: Μετακίνηση των αστέγων σε καταλύματα. Τρεις δυνατότητες: ξενοδοχείο, γυμναστήριο ή ένα από τα κενά κτίρια των ασφαλιστικών ταμείων στην ακτή Μιαούλη και στην πλατεία Λουδοβίκου. Το ίδιο μοντέλο ακολουθούν ήδη οι δήμοι στην Αθήνα και στην Ευρώπη.

Ο Δήμος Πειραιά έπρεπε να έχει λύσει το πρόβλημα μέρες τώρα. Δεν το έχει κάνει. Δηλώνουμε το εξής: Δεν είμαστε απέναντι, αυτή τη στιγμή, είμαστε όμως εδώ. Η περίφημη ανθεκτικότητα της πόλης δεν αφορά μόνο όσους μπορούν, αφορά τους πάντες, και κυρίως όσους δεν μπορούν! Και αυτούς θα τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε με αυτούς, ο Δήμος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτούς τώρα με ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο!

Ιεραρχούμε πρώτα-πρώτα τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τους έχοντες ανάγκη ψυχικής στήριξης μέσα στον αποκλεισμό, τα παιδιά και τους κάτω από τα όρια της φτώχειας χωρίς συσσίτια, τους άστεγους και όλους και όλες όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία, στο εμπόριο, στην τροφοδοσία, τους μαχητές της γραμμής του πυρός.

Ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, επικοινώνησε σήμερα με τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Γενικό Γραμματέα. Ζήτησε να συγκληθεί επειγόντως διαπαραταξιακή τηλε-διάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να συμφωνηθεί και να λειτουργήσει, αφενός η ομαλή δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Πειραιά και αφετέρου το σχέδιο δράσης για όλους τους ευάλωτους δημότες. Είμαστε εδώ και επιμένουμε. Είμαστε εδώ και αντέχουμε. Είμαστε εδώ μαζί!

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση «Πειραιάς για όλους»: Άστεγοι ΟΛΠ

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: