Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Γιατί τσατίστηκε ο Κακλαμάνης;

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009 18:48:16
Δεν καταλάβαμε με ποιους τα έβαλε ο δήμαρχος Αθηναίων σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Ψάξαμε να βρούμε και σχετικές ειδήσεις, αλλά τίποτα. Αν ξέρετε κάτι, στείλτε το. Πάντως παρακάτω ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, που περιλαμβάνει και τη φραστική επίθεση του Ν. Κακλαμάνη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι…

…«προσφάτως για μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων δέχθηκαν ανόητες επιθέσεις. Ανόητες, γιατί ήταν ψευδείς, εκτός τόπου και χρόνου, και έπεσαν και στο κενό… … η Αθήνα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη και δεν μπορούμε παρά να δείχνουμε πρόνοια και για τα παιδιά των μεταναστών, που φιλοξενούνται σε αυτή. Όποιος, λοιπόν, βγαίνει και λέει διάφορα πράγματα, πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι αντίθετος που παίρνουμε παιδιά μεταναστών. Να το πει όμως δημόσια και ξεκάθαρα. Και όχι να κινδυνολογεί και να προσπαθεί να υποβαθμίσει το έργο αυτών των ανθρώπων. Σας το λέω ξεκάθαρα, ότι είναι από τα καλύτερα ανθρώπινα δυναμικά».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου έχεις ως εξής:

«Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων στη διημερίδα ενημέρωσης για τη νέα γρίπη, που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΕΚΕΠΥ, στο Αμφιθέατρο του Επιχειρησιακού Κέντρου του Υπουργείου.

Την έναρξη του διημέρου επιστημονικής ενημέρωσης για τη νέα γρίπη κήρυξαν το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ήρα Βαλσαμάκη και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ειδικοί επιστήμονες από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ παρείχαν πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη νέα γρίπη, δίνοντάς τους χρήσιμες οδηγίες για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της.

Κατά την πρώτη ημέρα της επιστημονικής ενημέρωσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Τροχάνη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, επιστήμονες του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου να πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών της Αθήνας, και διαβεβαίωσε πως όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, από άποψη υποδομών και ετοιμότητας του προσωπικού, είναι απολύτως έτοιμοι για την αντιμετώπιση της επαπειλούμενης πανδημίας γρίπης.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης θα μου επιτρέψετε να σας πω το εξής. Ναι μεν, στην προετοιμασία σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος διοίκησης - και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Ήρας Βαλσαμάκη όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου – κυρίως, όμως, ο μεγάλος πλούτος του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των Παιδικών μας Σταθμών, που είναι οι εργαζόμενοι. Και θέλω να το πω δημόσια, διότι προσφάτως για μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων δέχθηκαν ανόητες επιθέσεις. Ανόητες, γιατί ήταν ψευδείς, εκτός τόπου και χρόνου, και έπεσαν και στο κενό.

Η ποιότητα των Παιδικών μας Σταθμών σε ό, τι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες είναι παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Βεβαίως, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι, διότι δεν μπορέσαμε να απορροφήσουμε όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος, επειδή χρειαζόμαστε και άλλους παιδικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της τριετίας άνοιξαν νέοι που είναι εξαιρετικοί. Η κα. Βαλσαμάκη, μου έχει παραδώσει εισήγηση ενός μεγαλόπνοου προγράμματος. Μέσα σε μία πενταετία ενδεχομένως να έχουμε και κενές θέσεις. Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι η Αθήνα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη και δεν μπορούμε παρά να δείχνουμε πρόνοια και για τα παιδιά των μεταναστών, που φιλοξενούνται σε αυτή. Όποιος, λοιπόν, βγαίνει και λέει διάφορα πράγματα, πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι αντίθετος που παίρνουμε παιδιά μεταναστών. Να το πει όμως δημόσια και ξεκάθαρα. Και όχι να κινδυνολογεί και να προσπαθεί να υποβαθμίσει το έργο αυτών των ανθρώπων. Σας το λέω ξεκάθαρα, ότι είναι από τα καλύτερα ανθρώπινα δυναμικά.

Λάθη μπορεί να γίνονται, παραλείψεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι, ότι οι Παιδικοί Σταθμοί της Αθήνας είναι τέτοιας ποιότητας από άποψη παροχής υπηρεσιών, που οι γονείς που μας αφήνουν τα παιδιά τους μπορούν να αισθάνονται απολύτως ήσυχοι. Όπως πρέπει να αισθάνονται απολύτως ήσυχοι, γιατί είναι τέτοια η αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Υπουργείου Υγείας, που θα αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει από αυτά που δεν οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος ή σε ανθρώπινες αδυναμίες. Μία επιδημία είναι μια επιδημία. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο όταν προκύψει, αλλά εμείς νομίζω ότι θα τα βγάλουμε πέρα, όπως και τώρα».

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Ιατρείων Γρίπης ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η υπόσχεση που σας είχαμε δώσει πριν 10 ημέρες περίπου, ότι δηλαδή στο τέλος του μήνα θα έχουμε επτά Ιατρεία Γρίπης, από χθες έχει υλοποιηθεί. Κάθε Δημοτικό Ιατρείο στα επτά διαμερίσματα έχει αποκτήσει το δικό του Ιατρείο Γρίπης. Από σήμερα λοιπόν βρίσκονται σε λειτουργία και τα επτά, με δικές μας δυνάμεις. Πρέπει δε να σας πω ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τη 10ήμερη λειτουργία του πρώτου Ιατρείου, που εγκαινιάσαμε μαζί με τον Υπουργό Υγείας, είναι εξαιρετικά καλά, τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και σε ό, τι αφορά την προσέλευση, με την έννοια ότι βοηθάμε στην αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων».

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ξεκάθαρος:

«Θέλω να ξέρετε ότι δεν θα αφήσω να αγγίξουν ούτε μία τρίχα της κεφαλής σας όταν αδίκως σας επιτίθενται. Εγώ και η πρόεδρός σας, η κα. Βαλσαμάκη, θα σηκώσουμε προς τα έξω την υπεράσπισή σας, όχι για να σας κάνουμε το χατίρι αλλά γιατί το αξίζετε. Το μόνο που ζητάμε, ως Δήμος, ως Πολιτεία και ως Υπουργείο Υγείας, είναι όπως δουλέψατε μέχρι τώρα, με αγάπη για τα παιδιά, με υπευθυνότητα για το καθήκον σας, να συνεχίσετε, με πιο αυξημένα αντανακλαστικά λόγω των περιστάσεων - που μακάρι να μην έρθουν – από την επαπειλούμενη πανδημία γρίπης. Για να μπορούμε στο τέλος να πούμε άλλο ένα μπράβο - που είμαι σίγουρος ότι θα το πούμε - στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Πρέπει να σας πω, ότι είναι ξεχωριστή η χαρά μου, γιατί, πρώτα απʼ όλα, βρίσκομαι για μια ακόμη φορά, κοντά στον καλό μου φίλο και εξαίρετο Δήμαρχό σας, τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Η θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη στο Υπουργείο Υγείας υπήρξε και καταγράφεται στην υγειονομική πορεία του τόπου μας, ως μία περίοδος, όπου άφησε χρήσιμο έργο πίσω του και γερά θεμέλια, για να συνεχίσουμε εμείς μετά από αυτόν. Και βέβαια, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι με διεδέχθη, κατά κάποιον τρόπο, στο Δήμο της Αθήνας, θωρακίζοντας με τη δική του προσωπικότητα και τις ιδέες του, το μέλλον της πόλης.

Ο άλλος λόγος είναι, γιατί μου είστε όλες γνώριμες από τα χρόνια εκείνα. Και όπως είχα την ευκαιρία να πω, όταν αποχωρούσα από τον Δήμο, οφείλω πολλά και στη δική σας συμβολή, εκείνα τα οκτώ χρόνια που περάσαμε μαζί, όπου ο τομέας ο δικός σας, πραγματικά έπαιρνε τα δημόσια εύσημα και τον έπαινο, χάρις στην εξαίρετη δουλειά που κάνατε και κάνετε, έχοντας αγκαλιάσει και ιδεολογικά αυτήν την αποστολή».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Η σημερινή συγκέντρωση και ενημέρωση, πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας σταθερής συνεργασίας, που έχουμε εγκαταστήσει εδώ και καιρό με το Δήμο Αθηναίων, βάσει ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού των δύο αυτών φορέων.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έστειλε σήμα στο Υπουργείο, ότι τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, που είναι Πρόεδρος, τίθενται στη διάθεση της εθνικής αυτής προσπάθειας, του Εθνικού αυτού Σχεδίου.

Η νέα γρίπη και η επερχόμενη πλέον και στη δική μας χώρα πανδημία, έχει βρει καταρχήν την πατρίδα μας καλά οργανωμένη, καλά προετοιμασμένη, από τις πρώτες κιόλας ώρες, που έφτασε στην Ελλάδα το κακό αυτό νέο. Μια κατάσταση, που λίγο μετά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε τόσο σε επίπεδο συναγερμού αλλά δίνοντάς του και το χαρακτηρισμό «πανδημία».

Είμαστε από την πρώτη κιόλας στιγμή σε εγρήγορση. Και βέβαια, λαμβάνουμε υπόψην όλα τα δεδομένα που αφορούν στα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η συμμετοχή όλων και κυρίως η δική σας συμμετοχή στη φάση αυτή, σε αυτό που ονομάζουμε επιχειρησιακή φάση προστασίας, που διαδέχθηκε τη φάση περιχαράκωσης, είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ολόκληρη τη χώρα αποτελούν το πρώτο δοκιμαστικό τεστ για τον έλεγχο της διάδοσης της νέας γρίπης στην κοινωνία. Είναι χώροι, όπου εκ των πραγμάτων υπάρχει συγχρωτισμός, μικρή ηλικία και μεγάλης διάρκειας χρόνος παραμονής.

Οι γνώσεις και οι οδηγίες που θα λάβετε σήμερα από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, τους δύο δηλαδή κατεξοχήν αρμόδιους φορείς για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της γρίπης, παράλληλα με τις οδηγίες που έχετε λάβει από το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, το πρώτο που καταρτίστηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και φέρει την υπογραφή του Δημάρχου σας, του κ. Κακλαμάνη, θα αποτελέσουν τη βάση γνώσεων που αφορούν στη νέα γρίπη αλλά και τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να πάρετε στη διαχείριση των νηπίων και των βρεφών.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου - και το έχω πει κατ΄ επανάληψη – ότι ο πανικός είναι ο πιο κακός σύμβουλος στις περιπτώσεις αυτές. Αλλά από την άλλη μεριά και ο εφησυχασμός όπως και η αδράνεια, εκ των πραγμάτων δημιουργούν τα ίδια προβλήματα.

Η ενημέρωση, η καλή ενημέρωση, η πλήρης γνώση των παραμέτρων και των δεδομένων της νέας γρίπης για την πρόληψη, τον περιορισμό της μετάδοσης και την αντιμετώπισή της, είναι το κριτικό σημείο εκείνο, στο οποίο εσείς, ως επαγγελματίες, ως λειτουργοί, θα πρέπει να κινηθείτε».

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος έκλεισε την ομιλία του, σημειώνοντας:

«Ενημέρωση, όχι εφησυχασμός, όχι πανικός. Η πολιτεία έχει λάβει τα μέτρα της. Και έτσι οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να ξεπεράσουμε αυτήν την απειλή, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την κοινωνική συνοχή, για τη λειτουργία της πολιτείας, για το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας γενικότερα, για την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν όλα τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας, έτσι ώστε να οδηγηθούμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι.

Θα ήθελα τελειώνοντας, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων, τη Δημοτική Αρχή γενικότερα, για την πράγματι εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτόν τον καιρό και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και συμμετοχή τους στην όλη προσπάθεια».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ήρα Βαλσαμάκη, επεσήμανε:

«Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, λόγω και της ιδιότητάς του ως γιατρός, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης της νέας γρίπης.

Ζήτησα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο ενημερώσεις επιπλέον. Σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έστειλε φροντίσαμε να προμηθευθούμε και όλα όσα χρειάζονται, αλλά και επιπλέον να προετοιμάσουμε τους Παιδικούς Σταθμούς. Επομένως, όλα όσα ζήτησε το Υπουργείο Υγείας με τις οδηγίες του, τα έχουμε πάρει και έχουμε φροντίσει ούτως ώστε να είναι εφοδιασμένοι.

Εκτός από το θέμα της ενημέρωσης του προσωπικού του Δημοτικού Βρεφοκομείου και των Παιδικών Σταθμών, έχουμε μεριμνήσει και για την ενημέρωση των γονέων, για τους οποίους έχουμε ετοιμάσει και ειδικές οδηγίες πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, έχουμε εφοδιαστεί και με αφίσες οι όποιες είναι ειδικά για το Βρεφοκομείο Αθηνών και απευθύνονται σε αυτή την πολύ ευαίσθητη, θα έλεγα, ομάδα του πληθυσμού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κα. Βαλσαμάκη τόνισε :

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους γονείς ποια είναι; Υπάρχει ανησυχία; Προβληματίζονται; Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να στείλουν ακόμα τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να δουν πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τέτοια μηνύματα δεν έχουμε. Αυτονόητο είναι ότι ρωτούν, ενδιαφέρονται. Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι χθες ανοίξαμε, όποτε στη συνέχεια θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εμάς πάντως μας διακατέχει μια αισιοδοξία με την έννοια ότι έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και το προσωπικό μας είναι και αυτό ενημερωμένο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό δεν το προσδιορίζουμε εμείς. Από ότι μας έχουν πει, θα προσδιοριστεί ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Γιατί τσατίστηκε ο Κακλαμάνης;

Δημοσιεύθηκε από XΧρήστος Δημάρης στις 02/09/2009 και ώρα 19:03:23

Κακλαμάνης ο Δον Κιχώτης. Με κανέναν δεν τα βάζει. Κάπου θα ακούστηκε κάποια ανόητη φωνή που κανείς δεν της έδωσε σημασία αλλά την πήρε ο Κακλαμάνης και κάνει επίδειξη αντιρατσισμού.Δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ στις 03/09/2009 και ώρα 11:26:59

ΝΙΚΗΤΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο... ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ! ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ''ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ'', ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ, Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ! ΕΔΩ, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ... ΧΑΜΕΝΑ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ... ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΔΚΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ... ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΧΕΔΟΝ Τ Ι Π Ο Τ ΑΧρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: